Turquoisine parkiet

Robert Ellenkamp kweekt Turquoisine parkieten. Op deze plek kunt u volgen hoe het met een koppeltje gaat. De laatste updates staan bovenaan, maar scrol gerust naar beneden om eerder foto's en video's te bekijken.

20 juni 2012

De jonge Turquoisine parkieten hebben de eerste veren met kleur gekregen. Bekijk onderstaande video.

18 juni 2012

Het kleine wonder in mijn voleire bleek niet zo levenskrachtig. Ik denk dat de kruising tussen Turquoisine man en Elegant pop tot erg zwakke exemplaren leidt. Het jong is iets ouder geworden dan een dag en kleurde groenig. Helaas. Mijn andere Turquoisine pop zit ondertussen ook op vier bevruchtte eieren.  

15 juni 2012

Klein wondertje in mijn voleire. Het ene bevruchte ei bij mijn Elegantparkiet is vandaag uitgekomen. De vader is de Turquoisineman. Ik heb al geprobeerd foto's te vinden van een dergelijke kruissing, maar heb die nog niet kunnen vinden. Mocht iemand die hebben dan hou ik me aanbevolen.

Vandaag ook mijn andere jongen geringd. Ze groeien erg hard, en de grootste had de poot al iets te dik. Even in de vereniging scharrelen naar een iets grotere maat ring.

12 juni 2012

De drie jonge Turquoisine parkieten groeien goed. En ze krijsen ook lekker. Bekijk de video.

8 juni 2012

Vanmorgen gekeken in het broedblok. De drie bevruchte eieren bleken inderdaad uitgekomen. Drie levendige jongen lagen lekker tegen elkaar aan. Bekijk ook onderstaande video.

3 juni 2012

Vanmorgen nog eens gekeken in het broedblok. De drie eieren zijn mooi donker van kleur geworden en duidelijk bevrucht. Maar er is ook een vierde ei bijgekomen en daar kijk ik dwars doorheen. Ik twijfel of het eerste legsel nu als mislukt beschouwd moet worden, omdat ik vorig jaar ook vogels dood in de dop had. Ik besluit het nog even aan te zien.

14 mei 2012

Ik kijk niet iedere dag in het broedblok, maar vandaag lagen er drie mooie eieren in. Kon nog niet waarnemen of ze ook bevrucht waren. Even afwachten maar.

Medio maart

Ik heb de broedblokken uit de schuur gehaald en in de voleire gehangen. Drie exemplaren. Ik heb maar 1 Turquoisine man maar wel twee popjes. Ik hoop dat de man beide poppen gaat bevruchten. Verder zit er nog een Elegant pop in de voleire en een Swift pop.

De voleire heeft een oppervlak van 4 vierkante meter. Daarnaast is er een binnenverblijf van 1,5 vierkante meter. Binnen voer ik de vogels met een mengsel parkietenzaad en eivoer aangevuld met een beetje honing. Verder kunnen de vogels beschikken over grit en Sepia. Buiten staat een schaal om in te badderen.