Uitslagen wedstrijden

10 november 2015

Van der Wal twee keer prijs

Evert van der Wal heeft op twee verschillende wedstrijden prijzen in de wacht gesleept met zijn inmiddels fameuze Driekleurglansspreeuwen. Op een internationale tentoonstelling in Herkenbosch met 341 vogels legde hij beslag op de eerste prijs stel met 185 punten. En op de onderlinge tentoonstelling van de vereniging in Wijhe, waar Evert ook lid is, kreeg hij van de keurmeesters 91 punten voor een enkel. Dat leverde een eerste prijs op. In Wijhe waren 211 vogels aanwezig.

8 november 2015

Willem Peters net buiten de prijzen

Op de regionale show in Beek heeft Willem Peters afgelopen weekeinde met een deel van zijn collectie vogels gespeel. Door de goede kwaliteit die daar aanwezig was en de clustering van groepen viel hij net buiten de prijzen. Bijzonder was de halsbandparkiet pallid turquoise die van de keurmeesters 92 punten kreeg. Normaal gesproken voldoende om een prijs mee te behalen.

Al deze vogels zullen ook te zien zijn op zijn eigen verenigingshow van De Vogelvriend Vorden tijdens de kringwedstrijd  op zaterdag 28 en zondag 29 november. Het resultaat van Willem Peters in Beek was:

Halsband parkiet  pallid turquoise   92  punten

Halsband parkiet  pallid blauw 89  punten

Halsband parkiet  pallid groen 91  punten

Halsband parkiet  pallid groen 89  punten

Meyers papegaai wildkleur 91 punten

Meyers papegaai wildkleur 89 punten

Nandaya parkiet wildkleur 91 punten

Nandaya parkiet wildkleur 89 punten

Zonparkiet wildkleur 90 punten 

Zonparkiet wildkleur 89 punten


24 januari 2014

Evert van der Wal wint brons in Bari

Evert van der Wal wist op de wereldkampioenschappen in Bari beslag te leggen op het brons. Hij stuurde een stam in van zijn inmiddels befaamde Driekleurglansspreeuwen.

 

Bekijk voor foto's van de opening de website van Mondial 2015.

9 januari 2014

Nog meer prijzen Bondskampioen

Tijdens de Bondskampioen zijn nog meer prijzen behaald door leden van De Vogelvriend Vorden dan eerder al bekend is gemaakt. Geert Jansen behoorde ook tot de prijswinnaars. Hij behaalde een 1e prijs enkel met een kleurkanarie zwartrood intensief met 93 punten.

Datzelfde gold voor Wim Peters. Hij was al wel genoemd als prijswinnaar maar viel ook nog in de prijzen met twee Nandaya's. Hij werd in de categorie enkel winnaar met een vogel van 92 punten en behaalde een 2e prijs met 90 punten.

Tenslotte behaalde Adrie Groen ook nog twee tweede prijzen met een stel kleurkanaries Isabel pastel geel ivoor schimmel van 183 punten en een enkel Isabel wit recessief van 91 punten.

 

 

 

1 januari 2014

Hoogste prijs ooit voor De Vogelvriend

Vogelvereniging De Vogelvriend heeft afgelopen week haar beste prestatie ooit gehaald. De vereniging wist beslag te leggen op een gedeelde tweede prijs in de categorie parkieten tijdens de nationale Bondsshow in Zutphen. Tot nu toe was de vereniging nooit verder gekomen dan een derde plaats.

De prijs gaat naar de vereniging die met minimaal drie vogelkwekers de meeste punten weet te behalen met de tien beste vogels. Binnen de vereniging is al jaren een verschuiving gaande van kwekers die minder kanaries en meer parkieten gaan kweken. Daar plukt de vereniging nu de vruchten van. De tien beste parkieten van De Vogelvriend behaalden samen 916 punten. Evenveel als de Gevleugelde Zanger uit Lichtenvoorde, maar toch op gepaste afstand van Vogelvreugd uit Dinther die de eerste prijs binnen sleepte met 921 punten. 

Op individueel niveau vielen de meeste prijzen ook bij parkietenkwekers. Voorzitter Kees Bink was het meest succesvol met maar liefst negen prijzen. In totaal vielen er negen leden in de prijzen en behaalden ze samen twintig prijzen. De volgende prijzen werden behaald:

 

B. Horsting

 • Agaat topaas geel mozaiëk type 2 2e prijs stel  181 punten
 • Bruin opaal geel mozaiëk type 2 3e prijs stel 185 punten

W. Berendsen

 • Gloster Corona bont 3e prijs stel 179 punten 

J. Berendsen

 • Bruin (isabel) 2e prijs enkel 91 punten

E. van der Wal

 • Driekleurglansspreeuw 1e prijs stel 183 punten
 • Driekleurglansspreeuw 3e prijs enkel 91 punten 

T. Bielderman

 • Barmsijs klein 2e prijs stel 183 punten

C. Bink

 • Grasparkiet GRIJS groen opaline 2e prijs enkel 90 punten
 • Roseicollis opaline groen 1e prijs stam 366 punten
 • Roseicollis opaline groen 1e prijs stel 185 punten
 • Roseicollis D-groen 2e prijs stel 181 punten
 • Roseicollis lutino 3e prijs enkel 91 punten
 • Grijsrug dwergpapegaai groen man 1e prijs enkel 92 punten
 • Grijsrug dwergpapegaai D-blauw man 1e prijs enkel 91 punten
 • Grijsrug dwergpapegaai blauw pop 2e prijs enkel 90 punten
 • Grijsrug dwergpapegaai D-blauw man 3e prijs enkel 89 punten

H. Ellenkamp

 • Cloncurry parkiet 1e prijs stel 183 punten

R. Ellenkamp

 • Turquoisine groen 1e prijs enkel 93 punten

W. Peters

 • Australische koningsparkiet 1e prijs enkel 92 punten
 • Australische koningsparkiet 2e prijs enkel 90 punten

 

 

 

6 december 2012

Succes in Apeldoorn

Vier leden van De Vogelvriend Vorden zijn in de prijzen gevallen tijdens het Kampioenschap van Apeldoorn.  Adrie Groen ging er met de meeste prijzen van door. Aan de wedstrijd deden 275 vogels mee. Hieronder de leden van De Vogelvriend met de behaalde prijzen.

 

A. Groen Goud Satinet wit 183 pnt
  Goud stel Fife Fancy lipochroom 185 pnt
  Algemeen kampioen Fife Fancy melanine 93 pnt
  Brons Fife Fancy melanine 92 pnt
  Goud met de stam Fife Fancy melanine 368 pnt
  Zilver met bonte Fife Fancy 92 pnt
   
 J. Berendsen goud met stel Rijstvogels wildkleur 183 pnt
  Goud met rijstvogel zwartoog wit 91 pnt
   
B. Horsting Satinet geel moz type 1 zilver 92 pnt
  Brons: Bruinopaal geel moz type 2 stel 185 pnt
  Brons met Bruin opaal moz type 1 91 pnt
   
K. Bink Brons Forpus coe;estis blauw pop 90 pnt
  Zilver met Agapornis roseicollis groen 91 pnt
  Brons met stel Agapornis ros. opaline groen 183 pnt
  Goud met Agapornis ros. oranjemasker groen 92 pnt

 

24 november 2013

Dubbel gevoel bij De Vogelvriend

De Vogelvriend Vorden wist afgelopen weekend beslag te leggen op de derde prijs in het verenigingsklassement tijdens de Kring-wedstrijd in Zutphen. Het resultaat leidde niet tot veel vreugde, omdat afgelopen week een van de trouwste leden van de vereniging plotseling kwam te overlijden: Evert Korenblik.

Korenblik deed twee weken geleden nog mee tijdens de wedstrijd in Vorden en wist daar als vanouds met zijn kleurkanaries en Duitse kuiven eremetaal in de wacht te slepen. Voor de wedstrijd van afgelopen weekend schreef hij geen vogels in, omdat zijn gezondheid verslechterde. De vereniging verliest in hem een zeer trouw lid.

De wedstrijd in Zutphen werd desondanks gespeeld en leidde uiteindelijk tot een derde prijs in het verenigingsklassement en veel individuele prijzen. Er speelden 9 leden mee tijdens de wedstrijd in het DWK-gebouw. De volgende prijzen werden behaald: Geert Jansen: 1e prijs kleurkanarie stam zwart-rood schimmel 367 punten, 2e prijs kleurkanarie stel zwart-rood intensief 185 punten. Ben Horsting: 1e prijs stel kleurkanarie bruin-opaal geel mozaiek type 2 185 punten. Willem Berendsen: 1e prijs stel Gloster corona bont 187 punten. Evert van der Wal: stel Driekleurglansspreeuw 186 punten. Tonnie Bielderman: 2e prijs stam Barmsijs klein 364 punten, 1e prijs enkel Barmsijs klein 92 punten. Kees Bink: 1e prijs enkel grasparkiet cinnamon grijsgroen 91 punten, 1e prijs stam Agapornis roseicollis opaline groen 366 punten, 2e prijs stel Agapornis roseicollis D groen 181 punten, 1e prijs enkel Agapornis roseicollis opaline groen 92 punten, 1e prijs enkel Agapornis roseicollis lilianea D groen 91 punten. Herman Ellenkamp: 1e prijs stel Cloncurry parkiet 183 punten. 

Willem Peters deed niet mee, maar wist op de wedstrijd van de Parkieten Speciaalclub voor Zuidoost-Nederland wel in de prijzen te vallen. Hij werd daar drie keer kampioen. Twee keer met  een Grote Alexanderparkiet van 92 en 93 punten, waarmee hij ook algemeen kampioen werd, en een keer met een blauwkeelparkiet van 93 punten. 

 

10 november 2013 

Geert Jansen wint klassement

Geerst Jansen van vogelvereniging De Vogelvriend Vorden is afgelopen weekend uitgeroepen tot de beste vogelkweker in 2013 van Vorden en Ruurlo. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de opening van de vogelshow zaterdagmorgen in het Dorpscentrum.

 

Jansen won zaterdag het klassement dat gespeeld werd over de vier beste vogels per inzender van de vogelverenigingen uit Vorden en Ruurlo. Zij organiseren samen al enkele jaren een vogelwedstrijd, voor vogels die het afgelopen jaar zijn gekweekt. Jansen kwam met zijn vier beste vogels samen op 370 punten. Tweede werd Ben Horsting die uiteindelijk 1 punt tekort kwam. Op een gedeelde derde plaats eindigden Tonnie Bielderman, Kees Bink, Willem Berendsen en Gert Groot Roessink met 367 punten.

In totaal streden 201 vogels om de prijzen. De vogels werden door 17 vogelkwekers ingestuurd.

 

 

Bekijk hier het overzicht voor alle behaalde prijzen.

 

 

8 november 2013

Foto-impresie keurdag onderlinge

Vandaag vond de keuring plaats van de gezamenlijke onderlinge van De Vogelvriend Vorden en Ruurlo & Omstreken. Hiervan is een foto-impressie gemaakt voor wie er niet bij was.

23 oktober 2013

Prijs in Almen

Drie leden van De Vogelvriend Vorden deden afgelopen week mee aan de wedstrijd in Almen. Evert Korenblik behaalde daar met een Duitse kuif schimmel van 90 punten de eerste prijs. Dat was meteen ook de enige vogel die in de prijzen viel. Tony Bielderman en Willem Peters deden ook mee, maar wisten ondanks goede punten voor de vogels geen prijs mee naar huis te nemen.

In Almen streden 1494 vogels om de prijzen. 

 

15 oktober 2013

Succes met kleurkanaries in Gemert

Drie leden van De Vogelvriend Vorden deden afgelopen weekend mee op de C.O.M. wedstrijd van de speciaalclub kleur van de A.N.B.v.V. in Gemert. En twee daarvan vielen in de prijzen.

In de zaal Fitland waren circa 1700 kleurkanaries samengebracht en gekeurd door 15 keurmeesters die uit België, Duitsland Spanje en Nederland kwamen. Daar zaten 25 vogels bij van leden van De Vogelvriend van Geert Jansen, Adrie Groen en Bennie Horsting.

Geert was erg succesvol. Hij behaalde met Zwart Rood intensieve kanarie enkel 93 punten. Goed voor goud. En met een andere exemplaar met dezelfde kleurslag 92 punten. Dat leverde zilver op. En tenslotte behaalde hij met een zwart rood schimmel nog een bronzen medaille en die vogel kreeg 90 punten.

Bennie ging ook met goud naar huis met een stam agaat topaas geel mozaïek mannen die samen 367 punten kregen.Adrie viel helaas buiten de prijzen.

De vogels waren opgesteld in een zeer ruime hal en er was een prima verlichting boven de vogels zodat ook door de liefhebbers en bezoekers goed beoordeeld konden worden.

9 januari 2013

Adrie Groen wint in Apeldoorn

Adrie Groen speelt deze week mee met de bondsshow van de NBvV in Apeldoorn en wist daar beslag te leggen op twee medailles. Hij won zilver met een kleurkanarie isabel wit met 92 punten. Ook wist hij beslag te leggen op een bronzen medaille met een stel postuurkanaries Fife Fancy melanine intensief met 185 punten.

Verder is nog noemenswaardig dat dhr. Peppelman van onze zustervereniging uit Zelhem met twee medailles naar huis gaat. Hij won twee keer brons met een kleurkanarie satinet geel mozaïek type 1 met 92 punten en satinet geel mozaïek type 2 met 91 punten.


6 januari 2013

17 keer prijs op Bondskampioen

Leden van vogelvereniging De Vogelvriend Vorden wisten maar liefst 17 keer beslag te leggen op de prijzenpot tijdens het Nederlands kampioenschap van de ANBvV in Zutphen. Van de elf leden die het afgelopen weekend vogels hadden ingestuurd, wisten er zeven met prijzen naar huis te gaan. Ben Horsting en Evert van der Wal wisten zelfs twee keer het hoogst haalbare binnen te halen.

 

Op het Nederlands kampioenschap stuurden 450 kwekers maar liefst 4300 vogels in. De uitslagen van de Vordense kwekers op een rij.

 • Geert Janssen 1e prijs stam kleurkanaries zwartrood intensief met 372 punten en een 3e prijs stam kleurkanaries zwartrood schimmel met 368 punten.
 • Ben Horsting 1e prijs stel kleurkanaries agaat topaas geel mozaïek type 2 met 180 punten, 1e prijs enkel met een kleurkanarie agaat topaas geel mozaïek type 1 met 94 punten en een 2e prijs met dezelfde vogel maar dan type 2 met 92 punten.
 • Tonnie Bielderman 2e prijs stel Barmsijs bruin met 183 punten, 3e prijs enkel Rheinlander kuif met 90 punten en een 2e prijs enkel Scotch Fancy met 91 punten.
 • Wim Berendsen 2e prijs stel Gloster consort lipochroom met 187 punten en een 2e prijs enkel Gloster consort melanine met 93 punten.
 • Jan Berendsen 1e prijs stel Rijstvogels bruin isabel met 183 punten en een 3e prijs enkel Rijstvogel opaal wildkleur met 89 punten.
 • Evert van der Wal 1e prijs stel Driekleurglansspreeuw met 185 punten en 1e prijs enkel met dezelfde vogel met 92 punten.
 • Kees Bink 2e prijs stam Agapornis roseicollis opaline groen met 362 punten, 1e prijs enkel met dezelfde vogel met 94 punten en 2e prijs enkel Agapornis roseicollis opaline cinnamon met 93 punten.

16 december 2012

Adrie Groen dubbelkampioen

Op de District-wedstrijd in Huissen van de Nederlandse Bond is verenigingslid Adri Groen diverde keren in de prijzen gevallen. Hij wist in twee categorien zelfs de hoofdprijs mee naar Vorden te nemen. Hij werd kampioen met een stam kleurkanaries isabel wit met 374 punten en kampioen met een stel kleurkanaries satinet wit van 183 punten. Verder behaalde hij nog een eerste prijs in de groep postuurkanaries met een Five Fancy van 92 punten en een derde prijs met een Gloster Consort van 91 punten.

Deze wedstrijd wordt al een aantal jaren gehouden in de sporthal te Huissen en er waren dit jaar ruim 1900 vogel ingezonden. Bij dit District behoort de provincie Gelderland en het grootste gedeelte van Flevoland en er maken 75 verenigingen deel van uit.

 

16 december 2012

Vogelvriend haalt 15 prijzen op Gewest

Dit weekend wist De Vogelvriend Vorden 15 prijzen in de wacht te slepen op de Gewestelijke wedstrijd in Lichtenvoorde. Met een kleine 1600 vogels was er veel competitie aanwezig. Door het goede resultaat ziet het bestuur van de vereniging ook de Bondskampioen in Zutphen, die in het eerste weekend van januari wordt gespeeld, met veel vertrouwen tegemoet.

Van de leden scoorde Ben Horsting het beste. Hij wist met zijn Europese cultuur maar liefst vier prijzen in de wacht te slepen en zijn zwavelgele dikbekcini werd uitgeroepen tot de mooiste van de hoofdgroep.

Hieronder staan alle prijswinnaars vermeld.

Naam Prijs Vogelsoort  Punten
Geert Jansen 1e stam Zwart rood intensief 369
  2e stam Zwart rood schimmel 367
Ton Bielderman 2e enkel Rheinländer kuif 90
  2e enkel Scotch fancy 90
Wim Berendsen 1e enkel Gloster corona 93
  2e enkel Gloster corona 92
Evert Korenblik 1e enkel Duitse kuif 91
Ben Horsting Hoofdgroepkampioen zwavelgele dikbekcini  
  1e enkel Zwavelgele dikbekcini 93
  1e stel Barmsijs klein 187
  1e stel Barmsijs klein bruin 187
  1e enkel Sijs man 91
Kees Bink 3e stam Agapornis roseicollis opaline groen 360
  1e enkel Agapornis roseicollis opaline groen 91
  1e enkel Forpus coelestis blauw pop 91

2 december 2012

Van der Wal wint in Deventer

Evert van der Wal deed afgelopen weekende mee aan de Regio TT IJsselstrook (NBVV) in Deventer. Daar stuurden vogelkwekers ruim 700 vogels in. Evert wist daar een eerste prijs stel met 183 punten in de wacht te slepen en een eerste prijs enkel met 91 punten. Dat deed hij met zijn Driekleurglansspreeuwen.

Kring Eibergen 2012
Kring Eibergen 2012

24 november 2012

De Vogelvriend Vorden derde op Kring

Na twee succesvolle jaren op de Kring moest De Vogelvriend Vorden dit jaar de verenigingen uit Eibergen en Apeldoorn met ruime voorsprong voor laten gaan. De Vordenaren legden beslag op de derde plaats in het verenigingsklassement met 922 punten. Dat waren 10 punten minder over de beste tien vogels dan winnaar Eibergen. Partopika uit Apeldoorn eindigde met 926 punten op de derde plaats.

Individeel hadden leden van de vereniging meer succes. Jos Borgonjen 1e prijs met een kleurkanarie geel intensief met 93 punten. Evert Korenblik 1e prijs stel met kleurkanarie geel mozaiek type 2 van 187 punten. Geert Jansen met een stam kleurkanaries zwart rood schimmel van 374 punten. Ben Horsting 2e prijs kleurkanarie bruin opaal geel mozaiek type 2 van 92 punten. Willem Berendsen 1e prijs stel Gloster corona van 92 punten. Tonnie Bielderman 3e prijs met een Rheinlander kuif van 91 punten. Jan Berendsen 1e prijs met een stel Rijstvogels wit van 185 punten. Kees Bink 1e prijs stam Agapornis roseicollis groen van 366 punten en 1e prijs stel met een Agapornis roseicollis donker groen van 183 punten en 1e prijs Grijsrugdwergpapegaai blauw van 91 punten.  

 

Bekijk ook de video hieronder.

Grote Alexanderparkiet
Grote Alexanderparkiet

10 november 2012

Leden wonnen in Wijhe en Beek

Het afgelopen weekend speelden leden van De Vogelvriend ondanks de eigen tentoonstelling ook nog op andere wedstrijden mee. En niet zonder succes. Evert van der Wal won op de onderlinge show in Wijhe met zijn inmiddels befaamde Driekleurglansspreeuwen. Met de ene vogel werd hij hoofdgroepkampioen met 91 punten en met de ander won hij een derde prijs met 88 punten.

In Beek werd een wedstrijd van de Parkieten Sociëteit gespeeld. Willem Peters behaalde daar met een Geelflank parkiet (Pyrrhura hypoxantha) het kampioenschap met 92 punten. Tevens behaalde hij een kampioensprijs openklasse met een grote Alexander parkiet met 93 punten en werd ook kampioen met een Prachtrosella wildkleur met 93 punten. Gert Jansen behaalde daar een 1e prijs met een Agapornis fischeri groen met 90 punten.

 

21 oktober 2012

Evert Korenblik grote winnaar Almen

Leden van de Vogelvriend Vorden vielen afgelopen weekend in de prijzen op de open nationale wedstrijd in Almen. Evert Korenblik was het meest succesvol. Het was de eerste grote krachtmeting voor de vogels in deze regio en dat leverde vier leden prijzen op.

 

Dat is een goed resultaat, omdat er maar liefst 1482 vogels meededen aan de wedstrijd. Evert Korenblik behaalde met zijn kleurkanaries geelmozaïek een eerste prijs bij de stellen met 186 punten, in de groep postuurkanaries een 1e prijs met een stel Duitsekuiven met 181 punten en werd hij met een zelfde vogel kampioen bij de enkelingen met 91 punten.

J.D. Oudenampsen behaalde in de groep kleurkanaries met een stel bruinopaal wit dominant de hoofdprijs met 183 punten en een 1e prijs bij de enkelingen. Kees Bink werd eerste met een Agapornis roseicollis opaline groen van 92 punten en Willem Peters viel twee keer in de prijzen. Hij werd zowel kampioen met een halsbandparkiet pallid groen van 93 punten als met een Jendaya parkiet van 93 punten.

 

De wedstrijd in Almen is de opmaat voor de onderlinge wedstrijd tussen de leden die in het eerste weekend van november plaatsvindt in Ruurlo.